top of page

מעטפת אליפלט 

אנו מייצרים מעטפת הוליסטית ותומכת, המביאה בחשבון את מכלול הצרכים של הילדים משעות הבוקר ועד הערב, משנות הינקות ועד סוף יסודי, במסגרות ובבית, כדי לתת מענה לתהום הצרכים הפיזיים, הרגשיים וההתפתחותיים אשר נותרים ללא סיוע מוסדי. 

עמותת אליפלט - אזרחים למען ילדי פליטים

הצפירה 18 תל אביב 6777920 | elifelet@elifelet.org
צילום: אפרת אקר | תרגום: אלכס שטיין

  • Facebook
  • Instagram

200 מתנדבי אליפלט חובקים כ 1000 ילדים ומשפחותיהם.
הצטרפו אלינו להעניק להם ילדות מאושרת.

כיום מרבית ילדי מבקשי המקלט בישראל הנם בגילאי 10 ומטה. על כן, עיקר הפעילות שלנו מתרכזת במתן מסגרת משלימה לילדי בבתי הספר היסודיים. 

השנה (תשפ"ג) למעלה מ300 ילדות וילדים רשומים למועדניות. תכנית המועדוניות פועלת בין השעות 13:30 עד 18:00 חמישה ימים בשבוע ובפורמט קייטנה בימי חופש. המועדוניות מספקות מקום מוגן ותומך ומונעת את תופעת השוטטות המסוכנת של הילדים ברחובות דרום תל אביב לצד מתן מסגרת בטוחה ויציבה, התכנית מעניקה לילדים מענה רציף מבוקר עד ערב, תוך שיח וסנכרון עם צוותי בתי הספר ומתוך ראייה כוללת של צרכי הילדים.

בכל קבוצת מועדוניות ישנם 20 ילדות וילדים על 2 אנשי צוות. הצוותים נמצאים בקשר שוטף עם הורי הילדים ועם המחנכות שלהם. במהלך יום הפעילות נהנים הילדים מהשלמת הזנה, למידה חוויתית של עברית, חשבון ואנגלית ומגוון עשיר של חוגים כגון: מוסיקה, כדורגל, תאטרון סיפור, יוגה, תכנות ועוד.

חינוך בלתי פורמלי

רבים מהילדים סוחבים עמם עיכובים התפתחותיים, שפתיים ורגשיים לאחר שנותיהם ב"מחסני הילדים" (הפעוטונים פיראטים) ותוצאה מקשיי ההגירה של הוריהם והחיים בעוני. הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) היא שכיחה ביותר בקרב הקהילה. הילדים רואים את הוריהם סובלים מסיוטי לילה, פלאשבקים, דיכאון וחרדה, ולעתים מפתחים בעצמם תסמינים ודפוסי התנהגות דומים הנובעים מהעברה בין-דורית . רק ילדים מבוטחים בקופ"ח זכאים לאבחון. אך לעתים קרובות גם במקרים שבהם זוכים התלמידים ל"סל שילוב", מתקשים ההורים לקחת את ילדיהם לקבל את הטיפול .

במטרה לסייע בהנגשת פתרונות לאותם ילדים יזמנו באליפלט מערך רווחה וטיפול. בתחילת שנת הלימודים, ומספר פעמים במהלכה, מתבצעים מיפויים לאיתור קשיים רגשיים, התפתחותים, לימודיים וסוציאלים אצל הילדים. בהתאם לצרכים נתפרת לכל ילד.ה תוכנית טיפולית מותאמת. 

בכל שבוע מתכנסת ועדה טיפולית לדון ביצירת מענים ספציפיים למקרים מורכבים. בוועדה לוקחות חלק מנהלת מערך טיפול, עו"ס אליפלט, יועצת בית הספר, המחנכת של הילד וצוות המועדונית הרלוונטית, וזאת כדי לגבש תמונה שלמה של הצרכים ולדייק את המענים.

 

טיפולים רגשיים ניתנים ע"י סטודנטיות וסטודנטים לתואר שני במגוון מקצועות טיפול, בין השאר: ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, ייעוץ פסיכולוגי-התפתחותי, טיפול באומנות, טיפול בתנועה, ועוד. הסטודנטים מלווים ע"י צוות מקצועי לפגישות עיבוד והדרכה לצד הכשרות מקצועיות הניתנות לאורך השנה. 


לצד זאת העובדת הסוציאלית של העמותה נותנת מענה לצרכי הרווחה של משפחות הילדים תוך עבודה הדוקה עם יועצות בתי הספר, מסיל"ה ולשכות הרווחה, באמצעות דיווחים חריגים לצד מתן ליווי שוטף

טיפול ורווחה

חונכות

לאליפלט מערך חונכות רחב עם עשרות מתנדבים מהאקדמיה, מכינות , שנת שירות, תיכוניסטים במסגרת מעורבות חברתית ומקרב הציבור הרחב.

החונכים מקבלים הכשרה וליווי ומשודכים לילדים ספציפים לליווי שנתי של חונכות לימודית או חברתית.

 

הכשרה וליווי

הצוותים מקבלים הכשרות וליווי סוציאלי לאורך כל השנה במטרה לדייק את עבודתם ולסייע להם בעיבוד המקרים הקשים עמם הם נפגשים. ההדרכות כוללות הדרכות מקצועיות ממטפלות בתחומים פרא-רפואיים, מאנשי חינוך, מפסיכולוגים המתמחים בטראומה, ממדריכים פדגוגים ועוד. פעם בשבועיים נפגשים הצוותים עם עו"ס אליפלט למפגשי עיבוד.

 

הדרכת הורים

ההורים שותפים מלאים לכל הנעשה באליפלט. על מנת לסייע להם ולחזקם הקמנו מערך הדרכות להורים הכולל הרצאות לאורך שנת הלימודים בנושאים רלוונטיים כגון: מוגנות ברשת, חינוך למיניות בריאה, תזונה ובריאות, תקשורת מקרבת ועוד. 

לצד זאת, הקמנו קבוצת אמהות אשר עוברות הכשרה במטרה להפוך למנטוריות בעבור הורים אחרים.

ההורים מקבלים עדכונים שוטפים על כל הנעשה במועדניות כאשר כל המידע מונגש ומתורגם.

חונכות, הכשרה והדרכת הורים

בהעדר מעמד וזכויות כלל משפחות הילדים חיות במצוקה כלכלית המשפיעה על כל רובד בחייהם. לאליפלט מערך סיוע הומניטרי המסייע למשפחות הזקוקות עם מארזי מזון קבועים (הכוללים גם חיתולים ותמ"ל לאחים הקטנים), חיבור לתרומות ציוד כולל תיאום והובלה, סיוע במענקי חירום וליווי של מתנדבי המערך במקרים רפואיים המצריכים סינגור, תיאום וגישור.

סיוע ההומניטרי

bottom of page